Over ons

Wie zijn wij?

De EKB is gestart in 1988 in Schoten en in 1997 verhuisd naar Brasschaat. De leden en bezoekers van onze kerk wonen in Brasschaat, Ekeren, Merksem, Schoten, Kapellen, Wuustwezel, Brecht, St. Job in ’t Goor, Kalmthout, … Hoewel er mensen van verschillende nationaliteit in onze kerk zijn, is de EKB een Vlaamse, Nederlandstalige, kerk.

De EKB is lid van de VERENIGING VAN EVANGELISCHE GEMEENTEN (VEG) in België en van de FEDERALE SYNODE. Wij behoren bij de door de Belgische overheid erkende Administratieve Raad van de Protestant-Evangelische Eredienst. Daarnaast zijn wij lid van de Evangelische Alliantie Vlaanderen (EAV

Doelstelling

Wij willen samen het Christelijk geloof beleven in ons dagelijks leven door elkaar te ontmoeten en samen de bijbel te lezen en te bidden. We helpen elkaar om Bijbelse waarden en normen in ons dagelijks leven toe te passen en zo een persoonlijke omgang met God de Vader en Jezus Christus te ontwikkelen.  

Visie

Jezus geeft aan zijn volgelingen de opdracht het Evangelie aan iedereen te vertellen, degenen die Jezus willen volgen te dopen en te leren de woorden van Jezus in praktijk te brengen.